ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – GOOGLE MAP    (+30)23520.61431

O Όλυμπος

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, η κατοικία των δώδεκα θεών της αρχαιότητας και έχει χαρακτηριστεί φυσικός δρυμός. Είναι παγκοσμίως γνωστός τόσο για τα οικολογικά χαρακτηριστικά και την ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά του, όσο και για τη σχέση του με την αρχαία ελληνική μυθολογία. Το 1981 η UNESCO ανακήρυξε τον Όλυμπο «Απόθεμα της Βιόσφαιρας».

Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα έχει συμπεριλάβει τον Όλυμπο στις «Σημαντικές για την Ορνιθοπανίδα Περιοχές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας». Ολόκληρος ο Όλυμπος κηρύχθηκε αρχαιολογικός και ιστορικός χώρος προκειμένου να διαφυλαχθεί η μνημειακή και ιστορική του όψη, ενώ έχει κηρυχθεί πριν από 50 χρόνια και «εθνικός δρυμός».

Το σχήμα του Ολύμπου, η πολύμορφη και ευμετάβλητη γοητεία της φύσης του οι ψηλές κορυφές του, γεμάτες ομίχλη και χαμηλά σύννεφα που φέρνουν συχνά καταιγίδες, προκάλεσαν δέος και θαυμασμό στον προϊστορικό άνθρωπο που κατοίκησε την περιοχή από την εποχή του σιδήρου. Οι πρώτοι αυτοί κάτοικοι δημιούργησαν τους θρύλους που αργότερα εξελίχθηκε σε δωδεκάθεο των αρχαίων Ελλήνων

Το ανάγλυφό του εμπεριέχει πολλά χαρακτηριστικά στοιχεία που του προσδίδουν γοητεία και αίγλη. Βραχώδεις και απόκρημνες κορυφές, βαθιές χαράδρες, αλπικά λιβάδια και πυκνά δάση, συνθέτουν αυτό το σπάνιο γλυπτό που ακούει στο όνομα Όλυμπος.

Συνολικά 52 κορυφές υψώνονται από τα 760 έως τα 2918 μέτρα, συνθέτοντας με τις βραχώδεις ρεματιές εικόνες μοναδικής ομορφιάς. Επτά μήνες περίπου το χρόνο καλύπτεται από χιόνια (από το Νοέμβριο ως τον Μάιο), ενώ το καλοκαίρι αποτελεί ιδανικό προορισμό περιήγησης.

Πολλές δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το βουνο για πεζοπορία, ορειβασία και αναρρίχηση. Βασική πύλη του μυθικού βουνού είναι το Λιτόχωρο, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων.

Για να ενημερωθείτε για μια οργανωμένη επίσκεψη στον Όλυμπο, δείτε εδώ τις εταιρίες με τις οποίες μπορείτε να συνεργαστείτε.

* Το ξενοδοχείο δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τις παρεχόμενες από μέρους τους, υπηρεσίες.